Vegansk korv stroganoff

Korv stroganoff är verkligen en go-to-rätt för alla, vego som köttätare. Vi har alla vuxit upp på det, det är superenkelt att göra och det smakar trygghet och husman. Jag blir btw. chockad när jag ser folk använda färdiga pulvermixer, det är ju så enkel att göra egen! För veganvarianten, bara byt ut köttkorv mot vegokorv och grädde mot havre- eller sojagrädde.

När det gäller korvar så gäller det att hitta din favorit, så smaka dig fram. Jag älskar Goodstores egen falukorv, men den säljs bara i deras butik i Stockholm. Peas of heaven har också en falukorv jag gillar, men annars går t ex Hälsans köks korvar som nu är veganska eller Sorunda korvfabriks korvar också super.

4 portioner

400 g vegetarisk korv
rapsolja att steka i
1 purjolök
100 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
3 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
en nypa strösocker
1 tsk salt
svartpeppar

Till servering
råris, fullkornspasta, quinoa, bulgur, ris, matvete, matkorn eller annat gott

1. Skiva korven och stek den gyllenbrun i lite olja.
2. Skiva purjolöken och champinjonerna fint och riv vitlöks­ klyftan. Stek grönsakerna med korven i några minuter tills de har mjuknat.
3. Rör ner tomatpurén, krossade tomater och grädde. Krydda med strösocker, salt och peppar.
4. Låt stroganoffen puttra på i 5 minuter, sedan är den klar!
5. Servera med det du gillar.

Läs om vår kommentarspolicy