Bondkakor (100 % fullkorn) med pekannötter och mörk choklad

20 st

De här kakorna är…fan…tastiska. De hörs på fullkornsdinkelmjöl vilket ger en nötig god smak. Jag är lite av en mjölnörd och köper gärna mjöl från svenska, mindre producenter. De här kakorna innehåller 100 % fullkornsmjöl… så, det är ju kul. Men ja, det är inte för fibrerna man äter de här kakorna även om det är en bra ursäkt. Vi ska på tal om det alla äta mer fullkorn och det här kan vara ett kul sätt att upptäcka fullkornsmjöl och andra produkter och inse att det inte bara handlar om att vara “nyttig”, det är även väldigt gott.

Ta gärna de nötter du har hemma, men hoppar för Guds skull inte över chokladen.

100 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
1 dl råsocker
½ msk ljus sirap
2 ½ dl dinkelmjöl, fullkorn
½ tsk bikarbonat
½ dl grovhackade pekannötter
50 g mörk choklad, hackad

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop margarin, råsocker och sirap krämigt.
3. Blanda dinkelmjöl och bikarbonat i en skål och häll ner i margarinblandningen tillsammans med pekannötter och mörk choklad. Arbeta ihop till en smidig deg. Plasta in degen och låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
4. Dela degen i 20 bitar och rulla till bollar. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar och platta till dem med handen.
5. Grädda i 12 minuter tills de har fått fint med färg.

Läs om vår kommentarspolicy