Mandelmusslor med vit chokladgrädde

Mandelmusslor är en klassiker och så ska de förbli. Meeen, vi byter i år ut vispgrädden mot en vit chokladgrädde. Tro oss, du kommer inte att bli besviken.

20 st

Mandelformarna
1 dl skalad mandel eller 1,5 dl mandelmjöl
1 bittermandel
0,74 dl strösocker
100 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
2 dl vetemjöl

Vit chokladgrädde
100 g vit choklad
1,5 dl vispgrädde, t ex mjölkfri

Topping
färska hallon, havtorn, blåbär eller annat gott

Mandelformarna
Sätt ugnen på 200 grader. Använder du hel mandel så mal den eller mixa nt i en mat- beredare. Rör ihop med strösocker, smör och vetemjöl. Nyp ihop till en smidig deg.
Plasta in och låt vila 30 minuter i kylskåpet. Smöra under tiden formarna eller pensla med olja. Ta ut degen och tryck ut den i metallformar. Den ska tryckas ut ganska tunt. Grädda mandelmusslorna i 10 minuter eller tills de börjar få lite färg i kanterna. Låt svalna något innan du stjälper ut dem ur formarna.

Vit chokladgrädde
Hacka den vita chokladen nt och lägg ner i en skål. Koka upp grädden och häll den över den vita chokladen. Rör runt tills chokladen har smält. Plasta in och låt svalna helt i kyl- skåpet i några timmar, helst över natten. Vispa upp chokladgrädden med hjälp av en elvisp. Det kan ta någon minut längre än vanligt. Fyll mandelmusslorna med vit choklad- grädde och bär.

Läs om vår kommentarspolicy