Krämig citronpasta med cannellinibönor

Jag har börjat äta pasta igen! haha. Ett tag åt jag alltid pasta eftersom det är så smidigt, enkelt och snabbat att slänga ihop. Sen tröttnade jag på det, men har nu börjat leta lite dyrare men också mycket godare torkad pasta i matbutikerna. För det är skillnad. Så när jag väl äter pasta så ska det vara värt det. Den här pastasåsen är superenkel och jag gillar just citron till pasta för att ge lite kvickhet till annars mild och mjuk pasta. Här kommer krämigheten från vita bönor, grädde och lite pastavatten.

2 portioner

spagetti för 2 personer

1 burk cannellinibönor
 (små vita bönor) à 400 g, ca 3 dl kokta
1 liten vitlöksklyfta riven
0,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 citron, rivet skal och saft
en
ev. lite av pastavattnet
ev. 1 msk näringsjäst
salt
svartpeppar
färsk persilja, hackad

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skölj bönorna och mixa ihop med vitlök, grädde, citronskal och citronsaft. Späd eventuellt med lite av pastavattnet. Smaka av med näringsjäst, salt och peppar.
3. Blanda bönsåsen med pastan och strö över persiljan. Servera direkt.

Läs om vår kommentarspolicy