BBQ-tofu i bröd – bästa “dagen efter”maten

Det här åt jag faktiskt ”dagen efter” på en vegansk diner i New York. Champs diner för att vara mer exakt. Det var liksom en kombination av fluffigt bröd, tuggig tofu och en sötstark BBQ-sås som var precis allt och lite till som jag behövde efter en natt med klubbande. Nu behöver du självklart inte vara trasig för att uppskatta den här rätten, det är perfekta helgmaten och varför inte middag för den delen?

4 portioner

BBQ-sås
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
0,5 dl farinsocker
1 msk paprikapulver
2 tsk chilipulver
3 dl ketchup
2 msk sojasås
1 tsk liquid smoke
salt
svartpeppar

Tofu
400 g fast tofu
4 mjuka bröd, t ex hamburgerbröd
salladsblad
saltgurkor

1. Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs dem i lite olja tills de mjuknar och blir lätt transparenta.
2. Rör ner farinsocker, paprikapulver, ketchup, sojasås, liquid smoke, salt och svartpeppar. Rör runt så att sockret löser sig. Häll över såsen i en skål och låt svalna.
3. Skär tofun i små tärningar och stek dem sedan gyllenbruna i lite olja. De tål hög värme, så var inte alltför försiktig.
4. Blanda den nu krispiga tofun med BBQ-såsen. Fyll bröden med sallad och BBQ-tofu. Servera saltgurkor till bara för det är så jäkla gott.

Läs om vår kommentarspolicy