Raggmunksvåfflor

Jag… älskar… våfflor. Scrollar du lite i den här bloggen så förstår du det snart. Jag älskar även raggmunkar och tänkte… varför inte kombinera de två. Det här är bara samma gamla raggmunksrecept jag brukar använda mig av, men gräddat i ett våffeljärn.

Raggmunkar utan ägg tänker du? Jepp, faktiskt bara att hoppa dem, ersätta med lite mer vätska (havre- eller sojamjölk) och allt är precis som vanligt. Jag gillar mina raggmunkar med en klick lingonsylt, men det hade även varit gott med stekt, rökt tofu. 😀

6 st

2,5 dl vetemjöl
4 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
1 tsk salt
800 g fast potatis

1. Blanda vetemjöl, mjölk och salt i en bunke.
2. Riv potatisen grovt och vänd ner i smeten.
3. Hetta upp ett våffeljärn.
4. Klicka ut smeten och grädda tills du har gyllenbruna våfflor.
5. Servera genast med en klick lingonsylt.

Läs om vår kommentarspolicy