Majsplättar med ärtchimichurri

Det här receptet har följt med mig sen min första blogg och fortsätter att regera på topp 3 av det godaste jag vet. De här frasiga majsplättarna är så gudomliga på alla sätt, trots att de inte innehåller många ingredienser. På bilden ovan (från min bok Välkommen till Vegoriket) serveras de med en fusion av guacamole och chimichurri. Nu har jag dock tagit fram en klimatsmart ärtchimichurri istället. Söta ärtor, oregano, syra från vinäger… den är så förbaskat god. Du kan servera de här som små snittar, men jag äter helst de som de är rakt upp och ner. Vill du göra det matigare är det gott med en rissallad till.

Vill du se mig laga den här rätten har jag en video här:

4 portioner

Majsplättar
3,5 dl majsmjöl
1 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 gul lök
0,5 grön paprika
2 msk färsk koriander
2,5 dl yoghurt, t ex sojayoghurt
1 dl vatten
2 msk olivolja
1 dl majskorn

Ärtchimichurri
3 dl gröna ärtor
2 vitlöksklyftor
0,5 kruka persilja
0,5 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk agavesirap
2 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

Majsplättar
Blanda ihop majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Hacka den gula löken, paprikan och
koriandern fint.
Rör ner yoghurt, vatten, olivolja, majskorn, gul lök, paprika och koriander i majsmjölsmixen.
Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och klicka ut små plättar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor.

Ärtchimichurri
Mixa ihop samtliga ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm. Du kan även ta hjälp av en stavmixer eller mosa allt med en gaffel.

Läs om vår kommentarspolicy