Blodiga häxfingrar

Om jag firar Halloween?! Grejen är att jag älskar Halloween och älskar att klä ut mig, men vegomässan Vegovision väljer konsekvent att lägga sig just under Halloween-helgen, så jag lyckas aldrig få till fester längre. Men när jag gjorde gick jag all in med mat och kakor, dekoration och utklädnader. Här är ett par enkla kakor du kan göra där hela poängen är att de inte ska se perfekta ut. Det är ju häxfingrar! Med blod! 😀

Häxfingrar
100 g smör, t ex mjölkfritt
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
en nypa salt
1 msk majsstärkelse
2 msk vatten

Till dekoration
mandelflagor
några droppar grön karamellfärg

Hallonsås
250 g frysta hallon
½ dl vatten
½ dl strösocker

Häxfingrar
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär smöret i kuber. Släng ner i en matberedare tillsammans med vetemjöl, strösocker, salt och majsstärkelse. Mixa snabbt ihop till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa några sekunder till. Skrapa ut degen och tryck ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
Dela degen i mindre bitar och rulla ut till fingerstora längder. Se på dina egna fingrar och pressa in små jack där det passar. Tryck fast mandelflagor som naglar.
Grädda häxfingrarna i 15 minuter eller tills de börjar få lätt med färg.
Ta ut och låt svalna. Måla sedan mandelnaglarna med grön karamellfärg.

Hallonsås
Mixa ihop samtliga ingredienser med hjälp av en stavmixer. Passera genom en sil. Servera tillsammans med häxfingrarna.

Läs om vår kommentarspolicy