Trepeppargryta med svamp

Det här är en av mina favoritgrytor. Varför? Undrar kanske du. Därför att jag älskar peppar. Jag älskar peppar så mycket att jag undrar varför det här inte är en fyrpeppargryta. Men men, det är sånna stora val man måste göra i livet. Den här full av svamp, linser (från tetra om du inte orkar koka egna) och tar ungefär 10 minuter att göra. 10 minuter och får ändå så fyllig och god smak. Fabulöst på alla sätt!

300 g blandad svamp
, skivad
1 gul lök
, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
3,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havre yoghurt
1,5 dl vatten
1 msk ljus sojasås
1 tsk mörk sojasås
1 msk flytande svampfond eller grönsaksfond
1 tsk mortlad torkad grönpeppar
1 tsk mortlad rosépeppar
1 tsk hel mortlad svartpeppar
ca 6 dl kokta gröna linser (3 förpackningar)
salt
svartpeppar

1. Fräs svampen i lite mjölkfritt smör eller olja tills den har minskat i volym och fått lite färg.
2. Vänd ner gul lök och vit lök och låt fräsa med tills det mjuknat något.
3. Rör ner resterande ingredienser (förutom linserna) och låt puttra på i några minuter.
4. Vänd ner linserna. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera med ris, pasta, pressad- eller kokt potatis.

Läs om vår kommentarspolicy