Indiska masalabönor till frukost

I 9 fall av 10 dricker jag en smoothie till frukost. Jag har gjort det i flera år eftersom jag kan rulla ur sängen, mixa ihop den på 30 sekunder och dricka den på lika kort tid. Men senaste tiden har jag försökt att variera mina frukostar, bland annat med de här masalabönorna. Kryddiga indiska bönor som inte kräver mycket jobb. De tar kanske två minuter att göra och är supergoda på rostat bröd.

4 skivor surdegsbröd
1 burk Heinz vita bönor i tomatsås
0,5 vitlöksklyfta, riven
2 tsk riven färsk ingefära
1 grön chili, finhackad
0,5-1 tsk garam masala
salt
svartpeppar
färsk koriander till servering

1. Rosta brödskivorna
2. Häll ner resterande ingredienser i en kastrull. Värm på och låt puttra på tills såsen har reducerats något.
3. Fördela bönröran på brödskivorna och toppa med färsk koriander.

Läs om vår kommentarspolicy