Potatis med smak av dillchips!

Min exman Jonas bidrog med mycket fantastiskt i mitt liv… men kanske inte så mycket i matväg. Det var mest jag som fick tvinga i honom nya smaker som oliver och soltorkade tomater. Något som han faktiskt fick mig att börja gilla efter flera års invänjning var… dillchips…haha. Och nu tycker jag det är så förbaskat gott. Något vi åt och fortfarande åt mycket av var rostad potatis och det är lite av mitt ess i rockärmen speciellt med den här dillchips-kryddan. Den här potatisen ersätter lätt chips som ett snacks, speciellt med en god dippsås till. De är även goda som tillbehör till det mesta.

800 g potatis
1-2 msk olivolja
1,5 tsk torkad dill
1 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
salt

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skiva potatisen tunt, men inte för tunt. 3-5 mm blir lagom. Blanda med oljan och sprid ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
3. Rosta potatisen i 30-40 minuter eller tills den har fått riktigt bra med färg.
4. Blanda ihop dill, lökpulver, vitlökspulver och generöst med salt i en skål. Blanda med den rostade potatisen.

Läs om vår kommentarspolicy