Krämig kikärtsröra med yoghurt och tahini

Det här receptet är faktiskt ett av mina absoluta favoritrecept i min senaste bok “Vego – snabbt och enkelt”. Den tar typ en minut att slänga ihop och är jättegott bara med en sallad och pitabröd. Den funkar även varm som kall… men jag gillar den mest kall.
Den här röran är inspirerad av Mellanösternfavoriten Msabbaha. Den är mer som en hummus fast med hela kikärter och så ville jag få in lite extra krämighet och syra, så jag lade till naturell yoghurt. Den passar även perfekt som mackfyllning eller på picknicken.

Foto: Eva Hildén

2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
2 dl naturell yoghurt, t.ex. soja- eller 
havreyoghurt
1 dl tahini
1 citron, saften
0,5 kruka persilja, hackad
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk salt

Hackad sallad
2 tomater, hackade
0,5 gurka, hackad
1 rödlök, finhackad
0,5 kruka persilja, finhackad
salt
svartpeppar


Till servering 

pitabröd

1. Skölj kikärterna och låt rinna av.
2. Blanda ihop yoghurt, tahini och citronsaft i en skål. Rör sedan ner persilja, vitlök och salt.
3. Vänd ner kikärterna i yoghurtsåsen.
4. Blanda ihop samtliga ingredienser till salladen i en skål.
5. Servera kikärtsröran tillsammans med pitabröd och sallad.

Läs om vår kommentarspolicy