Kronärtskocksröra

Jag hade en supertrevlig middag här hemma hos mig i fredags för att fira min kalasfina vän Emma. Vi var tre glada här som drack lite för mycket, pratade ännu mer och framförallt åååååt. Jag brukar fixa ihop grymma förrätter men hade lite ont om tid så jag mixade ihop en kronärtskocksröra och köpte hem lite olika tillbehör. Marinerade vitlöksklyftor, oliver,  soltorkade tomater, calabresechili i olja och smarrigt bröd som jag stekte i lite olja.

Den här kronärtskockan blandade jag för övrigt med lite havregrädde dagen efter och använde som en pastasås.

2 msk pinjenötter
1 kruka färsk basilika
1 burk kronärtskockshjärtan
1 burk kikärter à 400 g, ca 3 dl kokta
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

1. Mixa först pinjenötterna fint i en matberedare. Häll sedan ner basilikan och mixa fint.
2. Skölj kronärtskockshjärtan och kikärter. Låt rinna av och häll sedan ner i matberedaren tillsammans med övriga ingredienser. Mixa till en hyfsat slät puré. Smaka av med salt och peppar.

 

Läs om vår kommentarspolicy