Veganska pannkakor

Jag har själv utsätt mig till den veganska pannkakskungen. Jag älskar nämligen pannkakor i alla dess former. Små tunna plättar, fluffiga amerikanska, söta bananpannkakor och självklart klassiska tunna crêpes. Alla tror att ägg har en fullkomligt magisk förmåga att binda ihop tunna pannkakor, men jag måste tyvärr krossa den myten och säga att det går att göra fantastiska pannkakor helt utan både ägg och komjölk. Du kan göra dem med bara vetemjöl men jag gillar att vispa ner lite majsstärkelse som gör de lite mjukare på konsistensen på något sätt.

4 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
1 nypa salt
0,5 dl rapsolja eller smält smör, t ex mjölkfritt
7,5 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk

1. Blanda ihop vetemjöl, majsstärkelse och salt i en bunke.
2. Vispa ner olja eller smör samt mjölk. Ta lite i taget så blir det inga klumpar. Låt smeten vila i 5 minuter.
3. Stek nu gyllenbruna pannkakor av smeten och servera med sylt och vispad grädde.

Läs om vår kommentarspolicy