Toast med avokadosmör med lime

Idag fyller jag ååååår!!! 😀 Ibland gör slår jag på stort med fest, men i år orkar jag inte (med min brutna hand och allt). Även första födelsedagen som singel så jag vaknade med mackor som aldrig hade gått hem hos min ex-man…haha. Jag köpte dinkelbröd med valnötter från Fosch som är ett av mina favoritbagerier, sen toppade jag det med ett avokadosmör med lime och mitt nya beroende: Calabresichili i olja. Jag hittar det på mitt Hemköp, men tror det är ganska ovanligt. De är starka och söta på samma gång och jag har det på exakt allt. Skulle jag inte ha det hemma skulle jag hacka över chili.

I koppen är det varm choklad kryddad med chaikryddor.

Avokadosmör med lime, 4-6 mackor

Jag älskar avokado men genom att mosa ihop det med smör får de en ännu fylligare smak och mer smältande konsistens. Fett balanseras upp av lime och salt vilket gör den här toasten hiiiimmelsk.

2 avokado
2 msk smör, t ex mjölkfritt
1 lime, rivet skal och saft
salt
svartpeppar

1. Mosa avokadon och blanda ihop med smöret.
2. Smaka av med limeskal, limesaft, salt och peppar.

Läs om vår kommentarspolicy