Veganska amerikanska pannkakor med varma blåbär

 

Jag är kungen av veganska pannkakor, så är det bara. Och jag ääälskar pannkakor! De gör att göra på så många sätt. Mina pannkakor är legendariska, så även de med kokos. Men alla måste ha ett par helt vanliga, veganska, fluffiga amerikanska pannkakor på sin repertoar. Och här har du dem! Lätta som moln och fantastiska tillsammans med varma blåbär, lönnsirap och hackade pekannötter.

5 stora pannkakor

2,5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
2,5 dl mjölk, t.ex. soja-, mandel- eller 
havremjölk
1 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk vaniljessens
smör (t.ex. mjölkfritt) eller olja till 
stekning


Varma blåbär
225 g frysta blåbär
2 msk lönnsirap

Till servering
hackade pekannötter

1. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt i en skål.
2. Rör ihop mjölk, vinäger och vaniljessens i en annan skål. Vispa ner i de torra ingredienserna.
3. När du har en slät smet utan klumpar låter du den stå och vila i 5 minuter.
4. Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna. Klicka ut ganska stora pannkakor och stek gyllene på båda sidor.
5. Värm på blåbären i en kastrull och söta med lönnsirap. Servera till pannkakorna med hackade pekannötter.

Läs om vår kommentarspolicy