Kantarellburgare med löksås

4 portioner

Kantareller kan du plocka i mängder under sensommaren och hösten, men annars går det bra med frysta som du bara tinar. Du kan även servera dem med kokt eller rostad potatis, men jag är ju ett fan av burgare.
 Psst… du kan faktiskt använda vilken svamp som helst till den här. 😀

Receptet är från min nya kokbok Det veganska köket – 1700 växtbaserade recept. 🙂

Kantarellburgare
200 g kantareller, hackade
1 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
400 g kokt potatis
0,5 dl finhackad persilja
1 dl valnötter, hackade
2 msk majsstärkelse
2 tsk rosépeppar, mortlad
1 tsk salt
svartpeppar

Kall löksås
2 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt (du kan även ta Oatlys iFraiche)
½ rödlök, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
2 msk gräslök, finhackad
½ tsk salt
svartpeppar

Tillbehör

surdegsbröd, skivat
stekta kantareller
röd tångkaviar

Kantarellburgare

1. Fräs kantarellerna i en torr stekpanna tills de har släppt sin vätska.
2. Rör ner olja och lök och låt fräsa på tills allt har fått fint med färg. Häll över i en skål.
3. Pressa eller mosa potatisen. Vänd ner i svampen tillsammans med övriga ingredienser.
4. Blanda väl och forma sedan till fyra burgare. Stek gyllenbruna i lite olja eller margarin.


Kall löksås
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Servering
Rosta brödskivorna i lite olja. Fyll med kantarellburgare, löksås, stekta kantareller och röd tångkaviar.

Läs om vår kommentarspolicy