Pasta med rostad sötpotatissås

Sötpotatis har lite samma egenskaper som pumpa – den ger milda, krämiga såser som passar strålande till pasta. Den här pastan blir just det, underbart krämig. Du kan ta vilken växtbaserad grädde som helst, men jag gillar smaken av kokosmjölk och att den har hög fetthalt. Det gör den här pastan till bästa comfort fooden.
Receptet är btw. från min kokbok – Det veganska köket.

spaghetti för 4 personer

Rostad sötpotatissås
1 sötpotatis à 300 g, skalad och tärnad
0,5 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
0,5 dl hackad grillad paprika, går att köpa på burk
1 msk tomatpuré
2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
2 msk näringsjäst
1 tsk salt
svartpeppar
2 msk rostade kokoschips

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.

Rostad sötpotatissås
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda sötpotatis, gul lök, vitlök och olivolja på en plåt. Rosta i ugnen i 20 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk. Vitlöksklyftorna ska få riktigt bra med färg.
3. Mixa ihop sötpotatis, lök, paprika, tomatpuré, kokosmjölk, vatten och näringsjäst med en stavmixer eller i en blender. Det ska bli en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda sötpotatissåsen med pastan och toppa med rostade kokoschips.

Läs om vår kommentarspolicy