Recept från min nya kokbok – Det veganska köket!

Idag släpps min nya kokbok. Det veganska köket – 1700 växtbaserade recept. En komplett guide till det växtbaserade köket, fördelat på brutala 656 sidor. 🙂 Här är allt du behöver veta för att kasta dig in i en färgsprakande vegovärld. Jag får snart berätta ännu mer men nöjer mig nu med att länka till Bokus och Adlibris, samt dela med mig av ett höstigt recept på en helt vegansk gulaschsoppa. 😀

Gulaschsoppa

4 portioner

Det här är en klassisk ungersk soppa som värmer på alla bra ställen. Den är inte het, men har en fyllig smak av paprika och tomat. Godast är den med en klick yoghurt och ett gott bröd till.

600 g färs, t ex soja-, tempeh-, seitanfärs
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
1 palsternacka, fint tärnad
2 morötter, fint tärnade
3 potatisar, fint tärnade
2 gröna paprikor, hackade
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater à 400 ml
1 msk paprikapulver
1 tsk mald kummin
2 lagerblad
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
svartpeppar

1. Fräs färs, gul lök och vitlöksklyftor i oljan tills löken mjuknar och får lätt med färg.
2. Blanda ner palsternacka, morötter, potatis, paprika, tomatpuré, krossade tomater, paprikapulver, kummin, lagerblad, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka men fortfarande har kvar lite tuggmotstånd.
3. Smaka av med salt och peppar.

Läs om vår kommentarspolicy