Tofupinnar med potatismos och dillsås

Okej, så jag älskar allt som är panerat och tofupinnar är inget undantag. Jaa, de är som fiskpinnar och det är det som är så nostalgiskt underbart. Man kan bara vända tofustavar i smet och ströbröd och steka, men här låter jag tofun först marinera i en enkel marinad. Du väljer själv hur ambitiös du vill vara.

4 portioner


Tofupinnar
400 g fast tofu
3 msk sojasås
1 citron, saften
1 dl vetemjöl
1 dl vatten
2 dl pankoströbröd eller vanligt ströbröd
rapsolja att steka i

Potatismos

1 ½ kg mjölig potatis
2 msk olivolja
2 dl växtbaserad mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
salt
vitpeppar

Dillsås

3 dl växtbaserad yoghurt eller crème fraîche, t ex sojayoghurt eller Oatly iFraiche
½ dl äggfri majonnäs
½ citron, saften
1 dl finhackad dill, fryst går bra
salt



Tofupinnar

Skär tofun i breda stavar. Lägg ner i en form tillsammans med sojasås och citron. Vänd runt och låt marinera i minst 30 minuter.
Vispa ihop vetemjöl och vatten. Vänd tofupinnarna i smeten och sedan i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i rapsolja.


Potatismos

Koka potatisen mjuk. Vispa sönder med elvisp. Fortsätt vispa och häll ner olivolja, mjölk, salt och vitpeppar.

Dillsås
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Läs om vår kommentarspolicy