Triple chocolate chip cookies

Well, egentligen är det väl quadruple chocolate chip cookies, men jag blev lite ödmjuk när jag skulle namnge dem. Det är alltså världens godaste chokladkakor med både kakao, mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad. Jag kör ju veganskt och det finns prima ballerina, superbra mjölkfri choklad för du som letar. iChoc är ett populärt märke som bland annat finns på Apotea.

24 st
200 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
2 dl strösocker
2 ½ dl farinsocker
2 msk vatten
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 msk majsstärkelse
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad (mjölkfri), hackad
100 g mjölkchoklad (mjölkfri)
, hackad
100 g vitchoklad (mjölkfri), hackad

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa margarin, strösocker, farinsocker och vatten krämigt med en elvisp.
3. Sikta ner vetemjöl, majsstärkelse, salt, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vispa ner de torra ingredienserna i smörsmeten.
4. Vänd ner chokladen med hjälp av en slickepott. eller ta hjälp av händerna.
5. Rulla bollar av degen och lägg dem på bakplåtspappersklädda 
plåtar. Jag brukar använda en glasskopa för att alla ska bli lika stora. Tänk på att ha avstånd mellan dem, de flyter ut ganska mycket.
6. Grädda kakorna i 14 minuter. Ta ut och låt svalna.

Läs om vår kommentarspolicy