Stekt gnocchi med krämig zucchini

Jag var så hungrig vid lunch och eftersom jag bor i ett område utan några restauranger med ens okej vegoutbud, så var alternativet antingen att börja gnaga på dörrkarmen, eller laga mat. Jag hade ett paket gnocchi från Matric hemma (är vegansk och finns i kyldisken), zucchini från svärmor, ekologisk majs från Årstiderna och bondbönor från Bondens marknad i lördags. Så…här är resultatet

2 portioner

200 g gnocchi
olivolja att steka i
salt

Krämig zucchiniröra
200 g zucchini, riven
1 schalottenlök, finhackad
1 majskolv, bara majskornen (ca 1,5 dl)
1 dl havregrädde
1 tsk chiliflingor
salt
svartpeppar

Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och stek sedan gyllene i lite olja. Salta.

Krämig zucchiniröra
Fräs zucchini och schalottenlök i lite olivolja tills löken mjuknar.
Vänd ner majskornen tillsammans med havregrädde, chiliflingor, salt och peppar. Låt puttra på i en minut. Servera tillsammans med gnocchin. Tadaaa! 😀

Läs om vår kommentarspolicy