Morotskakspannkakor!

Bara några dagar kvar i LA och jag har seriöst gjort pannkakor fem av sju dagar sen senaste veckan. Men hallå, det är verkligen den smidigaste frukosten om du vill lyxa till det. Idag gjorde jag en twist med smak av morotskaka som blev så himla lyckad att jag bara var tvungen att dela med mig. Smeten kryddas med kanel och kardemumma, samt förgylls med rivna morötter. Och det fabulösa är toppingen – en syrlig färskostfrosting som blev strålande på så många sätt.

Jag gillar att använda mig av havremjöl men du kan ta vilket mjöl du vill. Vispa ner mjöl och mjölk tills den har en hyfsat tjock smet, tänk våffelsmet. Då brukar de bli perfekta.

Psst…jaa, de är både glutenfria och veganska. Sötar du med björksocker eller stevia blir de även sockerfria. Tadaaa. 😀

Morotspannkakor
4 dl havremjöl
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk, t ex mandel-, havre- eller sojamjölk
2 dl rivna morötter

Färskostfrosting
1 dl färskost, t ex mjölkfri som Oatly påMackan eller Tofutti Creamy Smooth
1 citron, saften
2 tsk agavesirap eller lönnsirap

0,5 dl rostade pekannötter eller valnötter
0,5 dl rivna morötter

Morotspannkakor
Blanda ihop havremjöl, kanel, kardemumma och bakpulver i en skål.
Vispa ner mjölken tills du har en slät smet utan klumpar. Den ska vara ganska tjock.
Vänd ner morötterna. Stek gyllenbruna pannkakor i lite mjölkfritt smör eller kokosolja.

Färskostfrosting
Vispa ihop färskost, citronsaft och sirap i en skål.

Servera pannkakorna tillsammans med färskostfrosting, rostade pekannötter och rivna morötter.

Läs om vår kommentarspolicy