En skål ramen värd en omväg

Jag är ständigt på jakt efter en god ramen. Jag menar…riktigt god, inte bara en blek buljong, ledsna grönsaker och lite silkestofu for show. Jag vill ha en buljong som får det att flimra för ögonen, spänstiga nudlar och vad för spännande du

nu kan trolla ner i skålen som får mina smaklökar att dansa jenka. Idag besökte vi Ramen Hood på Grand Central Market är i Los Angeles. Tjohej säger jag bara.

Stället ligger inne på en stor saluhall/marknad med en rad roliga stånd. Nötter, torkad frukt, baljväxter, torkade chilifrukter, nötdrycker och annat skoj. Mest kött dock MEN även ett helt veganskt ramenställe.

Här är ramenskålen jag tog. Det var en specialare med vitlök, vitlök och lite mer vitlök. Rostad vitlök ska tilläggas, så en mild, fyllig, djup vitlökssmak som både fanns i buljongen och i de rostade vitlöksklyftorna du ser på toppen (som jag först trodde var mandlar…haha.). Sen var det lite bok choy, eller nära kusin, salladslök och en vegansk ägghalva jag köpte till. Ägget klarar jag mig utan, mest en rolig grej, men soppan i övrigt var strålande. Smakrik, bra sälta, värmande vitlök och lätt hetta från chili.
Lägg där till två helt fabulösa sidorätter: En lätt friterad  broccoli med en smakrik sås över sig och friterade riskakor med avokado. Herre min skapare. Hit måste ni gå! 😀

Läs om vår kommentarspolicy