Halloween! Läskig pumpasoppa och för verklig “picklad” hjärna.

På lördag blir det stor Halloweenfest här i hemmet Kristiansson/Forslund. Läskiga dammråttor i hörnen, spindelväv i taket och en stressad hobbykock som kommer slita sitt hår lagom till att gästerna kommer. I år tänker jag satsa max på min outfit och försöka komma undan med lite enklare mat… som den här pumpasoppan! Perfekt att hälla upp i små glas om ni är många, eller bara fyra normala skålar om det är på det viset.

Pumpasoppa, 4 portioner

1 butternutpumpa à 1 ½ kg
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
1 ½ liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 tsk torkad salvia
salt
svart
peppar

Spindelnät

yoghurt eller crème fraîche, t ex sojayoghurt eller Oatly iFraiche



Pumpasoppa
Skala pumpan och dela den. Skrapa ur kärnhuset och släng. Skär fruktköttet i mindre bitar.
Fräs pumpa och lök i olivoljan tills löken mjuknar något.
 Häll på resterande ingredienser. Koka upp och låt sjuda i 20-30 minuter eller tills pumpan är mjuk.
Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Servera i en stor skål eller flera små.

Spritsa en spiral av yoghurt eller crème fraîche i skålen. Dra med en tandpetare från mitten och ut runt om hela, så att du skapar ett vackert spindelnät.

En annan idé som jag har snott direkt från drottningen av Halloween, Martha Stewart, är den här picklade “hjärnan” aka. blomkålshuvudet. Jag tänker fylla hela lägenheten med picklade hjärnor. Inte för att äta, bara för att lysa upp bakifrån och skrämma skiten ur mina gäster med.

Läs om vår kommentarspolicy